Fastelavnsfest

Fastelavn er den danske udgave af Halloween – Eller er det Halloween der er den amerikanske udgave af Fastelavn?
I hvert fald handler Fastelavn om, at klæde sig ud og slå katten af tønden.

Fastelavnsfester arranges som oftest I sportsklubber, foreninger og skole/SFO’er. Vi har her samlet nogle ideer, hvis du selv ønsker og arranger din egen fastelavnsfest.

Udklædning

Hvad skal du/dit barn klædes ud som til fastelavn? Du har frit valg på alle hylder. Hvis du kunne være en person eller en karakter? Hvem skulle det så være?

Vi har her samlet 5 af de mest populære fastelavnskostumer

For drengene

Drengene vil helst være superhelte til fastelavn, hvad end det er Batman, Superman eller Spiderman – så er du sikker på at blive et hit.

Derudover er Ninja Turtles også blevet populære, efter de nye spille film med Michælangelo og Donnatello.

For pigerne

Hos pigerne er det de traditionelle prinsesse kostumer der vinder popularitetskonkurrencen, det er jo trods alt alle pigers drøm og være en prinsesse ligesom på tv.

Mange piger er også imponeret over havfruekostumerne.

Så skal du være en af de populære kostumer kan du vælge en fra ovenstaænde, eller du kan vælge og være unik og finde et andet kostume her.

Slå katten af tønden

Du skal have fundet et sted der kan bære en dinglende tønde, da du skal hænge tønden op.Når du har fundet placeringen, skal tønden fyldes med slik og søde sager, nogen putter også en stof-kat ind for at genlive de gamle traditioner (vær obs på vi putter ikke levende katte I tønden længere).

Kattekongen & Kattedronning

Når tønden er sat op, er det nu tid til og få kåret dagens kattekonge og kattedronning.

Folk stilles op på en række, forreste mand gives et bat – og der skiftes herfra til og tage et slag mod tønden, når du har slaæt en gang går du om bag I køn og venter på det bliver din tur igen.

Kattekongen er den frigiver slikket fra tønden, det vil sige, den der får alt indholdet af tønden til og ramme gulvet bliver dagens vinder og dermed kattekonge.

Kattedroning, er jeg vokset op med, er den der slår det første stykke træ af tønden, uden indholdet falder ud. Andre spiller med det er personen lige før eller lige efter kattekongen, der bliver kattedronning.