Nem Opskrift På Gode Fastelavnsboller
Det er ikke rigtigt fastelavn uden man skal smovse sig i lækre fastelavnsboller. Vi giver dig her en nem opskrift på gode fastelavnsboller, som vil være elsket af hele familien.
Så find inspiration til og lav hjemmelavede fastelavnsboller, og hvad de kan serveres sammen med. Det er trods alt ikke en rigtig fastelavn uden noget sødt til ganen.
Fastelavnsboller er en fryd for ganen
Nedenstående opskrift på fastelavnsbolle er en sand smagsoplevelse, en fryd for ganen og når den smages, føles det som et kram i maven.
Du kan købe gode fastelavnsboller ved bageren, men der er intet så tilfredsstillende som god hjemmebag. Hjemmebagte fastelavnsboller smager bare bedre end bagerens.
Opskriften på gode fastelavnsbolle med crème
Ingredienser til dejen:
- 5 dl vand
- 2 dl skummetmælk
- 50 gram gær
- 1 æg
- 2 spsk. Flydende olie
- 100 gram havregryn
- 1 tsk salt
- 2 tsk sucker
- 0,5 tsk kardemomme
- 400 gram hvedemel
Ingredienser til Crèmen
- 1 æg
- 3 spsk sucker
- 3 spsk maizena
- 2 dl skummetmælk
- 1 stang vanilie
- Lidt marmalade
Ingredienser til Glasuren
- 5 dl flormelis
- 2 tsk kakao
- 5-6 tsk varmt vand
Først: Lav dejen
- Vand og mælk lunes i en lille gryde og hældes i en skål
- Heri udrøres gæren
- Herefter tilsættes de øvrige ingredienser (hvedemelet tilsættes til sidst, lidt af gangen indtil dejen er jævn)
- Til sidst æltes dejen god tog heaver tildækket i 30 min – mens du laver cremen
Så: Lav Cremen
Er du sent ude, eller har sparsomt med tid, kan du springe cremen over og bare fylde dine fastelavnsboller med syltetøj – dog anbefaler vi dem helt klar med vores crème i.
Allee ingredienserne blandes i en gryde og opvarmes under oprøring indtil det koger. Lad det koge i et minuts tid og afkøl herefter cremen.
Cremen skal stadig røres under afkøling – så du undgår skind.
Lav fastelavnsboller
- Dejen æltes igen og deles i 2 lige store dele, som rules ud i 2 firkanter (ca. 30×30 cm)
- Hver firkant deles op i 9-10 mindre firkanter og der lægges 1 tsk crème og/eller syltetøj på hver
- Herefter samles de 4 hjørner på hvr firkant (HUSK: og luk dem godt sammen) og lægges på en bageplade med lukningen nederst
- Bollerne skal efterhæve i en halv time, hvorefter de pensles med sammenpisket æg
- Dine fastelavnsbolle skal nu bages i 12-15 minutter midt i ovnen ved 200 grader (elle 180 grader varmluft)
- Bollerne afkøles
Tilføj glasuren
Bland alle ingredienserne til glasuren og pynt de afkølede fastelavnsboller – så de er klar til servering.
Det kan du servere dem med
Fastelavnsboller serveres gerne med varme drikke såsom kaffe, kakao, te og lignende. Fastelavnsboller kan både spises med ske og med hænderne.
Værsgo’ og spis
Velbekomme