Fastelavn ligger desværre I vintermånederne, som oftest betyder kulde og sjap, når man befinder sig I Danmark. Nogen gange er vi så uheldige, at det faktisk sneer til fastelavn!
Men som min farmor altid sagde: Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning!
Hvad hvis der er sne I februar?
Det er sket flere gange de senere år, at sneen falder sent og først lander I midten af februar måned. Og så er det ikke så sjovt for dig og dine børn, hvis I havde planlagt, at I skulle ud og rasle eller til fastelavnsfest I den anden ende af byen (især ikke hvis det nærmer sig snestorm).
Men vi vil I denne artikel gennemgå, hvad du kan gøre for og være forberedt på vinterens komme – så du ikke står I februar måned og er helt chokeret over vejr situationen.
Ha’ vintertøjet klart
Sørg for, at have vintertøjet fundet frem fra gemmerne. Planlægger du og opholde dig udenfor, mens sneen daler, anbefaler vi, at du har en vinterfrakke, halsteorklæde, handsker og en hue klar.
Ligesom du skal sørge for, at du er klar til sneens komme – er det lige så vigtigt, at din bil er klar, så den ikke bare skøjter rundt I sneen, derfor anbefaler vi, at du læser denne test af vinterdæk, for og være sikker på din bil står fast I det dårlige vejr.
Ønsker du ikke skifte dæk hver halv år, så anbefaler vi dig helt klart og beholde dine vinterdæk på om sommeren, men dine dæk holder væsentligt længere, hvis du køre med de rigtige dæk, til de rigtige perioder.
Når sneen falder, skal du altid sørge for og have et varmt tæppe og en skovl med I din bil, samt en mobil med strøm på – så du kan ringe efter hjælp, skulle uheldet være ude.
Fastelavnsfester giver ofte varmen
Det kan sagtens være det er koldt I februar, men der er intet der kan give dig varmen som en god fastelavnsfest, nyd en kop varm kakao samt en fastelavnsbolle, mens du nyder børnene prøve og slå hul på fastelavnstønden.